morgen begint de IFA 2014 in Berlijn maar vandaag is het toestel al volledig gelekt. Het is Sony niet gelukt om de Sony Xperia Z3 Compact geheim te houden tot het morgen gepresenteerd wordt. Er zijn vandaag persfoto’s gelekt en hier staat overduidelijk het nieuwe compacte model van Sony op afgebeeld. Naast het lekken van de foto’s zijn er ook specificaties gelekt waardoor het toestel min of meer nu al helemaal bekend is.

De eerder genoemde geruchten met betrekking tot de Sony Xperia Z3 lijken met het uitlekken van de foto’s en de specificaties bevestigd te zijn. De nieuwe compacte versie van Sony is een waardige opvolger van de Xperia Z1 Compact. Het lijkt misschien vreemd dat Sony van de Xperia Z1 Compact naar de Xperia Z3 Compact gaat maar eerlijk gezegd is er niets vreemds aan, want Sony heeft ook nooit een Sony Xperia op de markt gebracht. De Xperia Z3 Compact wordt woensdagmiddag 3 septmeber op de eerste dag van de IFA gepresenteerd samen met nog enkele andere producten van Sony. Naar verluid zal Sony ook de Xperia Z3, Xperia Z3 Tablet Compact en meerdere smartwatches presenteren.

De Sony Xperia Z3 Compact heeft een 4,6 inch beeldscherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels. Het toestel wordt aangedreven door een 2,5GHz quad-core processor en het heeft 2GB werkgeheugen. Verder is uit de gelekte specificaties op te maken dat het toestel wederom uitgerust is met een 20,7 megapixel cameralens. Ondanks het formaat van de Xperia Z3 Compact heeft Sony het toestel voorzien van een extreem krachtige batterij namelijk een accu van 2600 mAh. Het toestel is zoals je kunt zien op de foto’s verkrijgbaar in vier verschillende kleuren; groen, wit, zwart en oranje.

Sony Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 Compact 2