Recensie Xperia Z2

Sony is een bedrijf dat men oorspronkelijk kent van uit de elektronica branche. Sony levert namelijk al jaren lang onder andere camera’s en televisies. Het bedrijf is opgericht in 1946 en vanaf 2001 is Sony zich ook gaan richten op de markt van mobiele telefonie. Sony is een samenwerkingsverband aangegaan met het bedrijf Ericsson, om zo samen mobiele telefoons te kunnen gaan produceren. Dit hebben de bedrijven lang volgehouden en ze hebben behoorlijk wat mobiele telefoons uitgebracht. In 2011 koos Sony er toch voor om het samenwerkingsverband op te heffen. Sony wilde alleen doorgaan. Dit was een erg goede keuze van Sony, aangezien Sony tegenwoordig één van de topspelers is in deze markt. De smartphones die Sony tegenwoordig uitbrengt vallen onder de Xperia lijn. Deze lijn is erg populair en de smartphones binnen deze lijn zijn erg in trek. De smartphone die Sony als laatste heeft uitgebracht is de Sony Xperia Z2. Deze luxe smartphone heeft de gebruikers positief verrast en het toestel kan de concurrentie zeer goed aan gaan.

Modellen, uitvoeringen en prijs

Sony wil haar positie in de markt van mobiele telefonie graag vasthouden of zelfs verbeteren. Daar is natuurlijk wel iets voor nodig. Zodoende is Sony constant bezig met het vernieuwen van haar smartphones. Sony vindt de mening van haar gebruikers erg belangrijk en hecht hier dan ook veel waarde aan. Zo ook bij haar nieuwste toestel, de Sony Xperia Z2. De voorganger van dit toestel, sloeg meteen aan en Sony wilde met het nieuwste toestel haar gebruikers verrassen. Zo heeft het nieuwste toestel een groter scherm gekregen, namelijk een beeldscherm van 5,2 inch. Het toestel heeft een opslaggeheugen van 16 GB, maar is nog wel uitbreidbaar door middel van een microSD-kaart. Zodoende hebben de gebruikers altijd genoeg opslaggeheugen en hoeft niets verloren te gaan.
Het werkgeheugen van het toestel is ook aangepakt door Sony. Zo had de voorganger nog een werkgeheugen van 2 GB, de Sony Xperia Z2 wordt afgeleverd met een werkgeheugen van 3GB. De Sony Xperia Z2 is te verkrijgen vanaf € 650,-. Het toestel wordt geleverd in de kleuren wit, paars en zwart. Over het algemeen worden de toestellen van Sony afgenomen met een abonnement. Aangezien de aanschafprijs van de Sony Xperia Z2 wat hoger ligt, zullen de meeste gebruikers dit toestel ook afnemen in combinatie met een abonnement. Alle providers bieden de toestellen van Sony aan, dus zodoende zijn er vele verschillende abonnementen te verkrijgen. Wel is het u heel gemakkelijk om de te verkrijgen abonnementen met elkaar te vergelijken, zodat de gebruiker dus nooit voor verrassingen komt te staan.

Plus- en minpunten van de Sony Xperia Z2

De camera in het toestel, is één van de grootste pluspunten. Deze camera bevat namelijk 20,7 megapixels. Ook is dit de eerste telefoon van Sony, die in 4K kan filmen.

Een minpunt van de Sony Xperia Z2, is dat het design bijna niets verschilt met haar voorganger. Aangezien Sony het erg belangrijk vindt om haar toestellen te verbeteren, werd er toch echt verwacht dat het design ook gepimpt zou worden.

Besturingssysteem

Sony maakt voor haar toestellen gebruik, van het bestaande besturingssysteem dat door Google is ontwikkeld. Dit besturingssysteem heeft de naam Android. Op dit moment is Android 4.4.2 KitKat de laatste uitgebrachte versie. Google zorgt om de zoveel tijd voor een update van dit besturingssysteem en deze wordt dan automatisch aangeboden aan de toestellen van Sony.